Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ...


Πολυπληθής και ουσιαστική υπήρξε στην εκδήλωση μας που τελέσθηκε στην καταπράσινη ταράτσα του 1ου Σ.Δ.Ε. Κορυδαλλού το βράδυ του Σαββάτου στις 4/6/2011, η παρουσία μαθητών, καθηγητών, αποφοίτων από όλα τα Σ.Δ.Ε. Αττικής αλλά και αποφοίτων που βρίσκονται σήμερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενσαρκώνουν στην καθημερινότητα τους το σπουδαίο ρόλο της «Δια βίου μάθησης».


Επίσης έντ
ονη ήταν και η παρουσία φιλών μας, εκπροσώπων της πόλης του Κορυδαλλού, καθώς και εκπροσώπων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής. Συγκινητική ήταν η παρουσία παλαιοτέρων καθηγητών μας, τους ευχαριστούμε πολύ όλους.





Σαφής κατά γενικήν ομολογίαν, ηπαρουσίαση των στόχων του συλλόγου μας την οποία έκανε ο πρόεδρος της (ΠΔΕ) κ. Γιώργος Λαύκας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο οργάνωσης & επικοινωνίας κ.Παναγιώτη Δογάνη.





Όλοι απολαύσαμε ζωντανές νότες με άψογο λυρισμό από το τριμελές συγκρότημα «Ήχοι απ΄ το Λιμάνι» (Καβασίλη Αργυρώ, Κιουρκτζόγλου Αριστέα, Καβασίλης Σταμάτης) αλλά και χορευτική μουσική από τον νεαρό και φοβερό dj Πάρη.

Εμφανής υπήρξε ωστόσο η απουσία εκπροσώπων του αρμόδιου φορέα Ι.Δ.ΕΚ.Ε. κάτι που μας λύπησε ιδιαίτερα και έθεσε υπό περιορισμό τα δημιουργικά συναισθήματά μας. Δικαιολογημένη και απολύτως κατανοητή όμως ήταν η απουσία της υπεύθυνης έργου του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. η οποία είχε ενημερώσει από την προηγούμενη ότι αδυνατεί να παραστεί για λόγους υγείας. Όλοι εμείς εδώ στον Π.Ε.Φ.Α.Σ.Δ.Ε. ευχόμαστε το μέλλον να μην αναδείξει δυο θεσμούς, δύο ταχυτήτων όσο και αν η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε..» εξυπηρετεί συμφέροντα! Αλλά δύο θεσμούς ενωμένους σε μια γροθιά που θα παλέψουν ο καθένας από την μεριά του, για ένα κοινό όραμα, να μην σταματήσει η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας μετά το 2013 λόγω της παύσης της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης και να μείνουν τα σπουδαία αυτά σχολεία, στην ιστορία ως ένα επιτυχημένο πείραμα! Αλλά να συνεχίσουν την καινοτόμο πορεία τους διότι βγάζουν τους ενήλικες συμπολίτες μας από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, πολίτες ίσης Αξίας!Στοίχιση  στο  κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: